Conform unor studii, 37% dintre europeni isi doresc sa lucreze pe cont propriu, comparativ cu americanii, unde dorinta de a fi anrtreprenor se concentreaza la o proportie de 51%.

Cu toate astea, in Romania se pare ca 48% din populatie este animata de dorinta de a conduce propria lor afacere si de a nu mai depinde de vreun sef autoritar si pretentios, insa doar 4% din acestia se incred intr-un asemnea vis si iau in calcul aceasta optiune.

Provocarile care se ivesc pentru cei care vor sa initieze o afacere sunt comune tuturor, diferentierea fiind dictata de atractia si pasiunea pe care acestia o prezinta in inceperea unui business, dar si forta cu care indraznesc sa isi invinga temerile.

In prima faza, este acea problema specifica multora dintre noi legata de faptul ca ne este dificil sa iesim din zona de confort. Incepem sa ne obisnuim cu rutina specifica unui angajat si poate parea destul de complicat sa iesim din ea si sa pornim pe un drum nou despre care stim ca poate fi presarat cu varii obstacole. Acest lucru poate fi asociat si cu lipsa de incredere in fortele proprii pentru ca odata ce crezi in potentialul tau si in abilitatile de bun lider pe care le stapanesti vei fi in stare sa treci peste orice, in vederea atingerii telului dorit.

Experienta in consilierea firmelor de la noi din tara ne-a aratat ca orice este posibil, iar munca si perseverenta vor face mereu diferenta. O afacere, oricat de mica ar fi ea si oricat de greu inceput ar avea, poate ajunge in timp un brand de succes.

Iti oferim si tie astazi cateva motive pentru care sa incepi a demara actiunile in scopul deschiderii propriei tale firme!

  • Beneficiezi de pe urma visurilor tale

Cu siguranta ti s-a intamplat sa ai idei geniale despre care ai vorbit mai mult sau mai putin, dar in scurt timp ai observat ca ele au prins viata in proiectele altei persoane. Poate fi extrem de frustrant sa iti cunosti potentialul, insa sa nu reusesti sa iti aplici planurile, astfel ca sfatul nostru este sa incerci. Fii de aceasta data tu cel care materializezi un proiect inainte ca altcineva sa o faca, fii tu cel care prin spiritul tau tanar si original reusesti sa creezi o schimbare!

  • Esti independent

Renuntarea la un mediu planificat ori o cultura organizationala dictata de rigori si limite, precum si lipsa unui sef care sa impuna zilnic numeroase sarcini si obiective poate oferi mari satisfactii. Exista posibilitatea ca tu sa fii cel care stabileste regulile si cel care se poate bucura, inclusiv si de controlul asupra propriului destin.

  • Castigi mai mult

Nu poate fi negat faptul ca cei mai multi dintre angajati sunt nemultumiti de veniturile finaciare pe care le obtin. Indiferent de cantitatea de munca depusa, veniturile sunt limitate prin grilele salariale, iar maririle raman doar la stadiul unui subiect de negociere. Privind din prisma unui dezvoltator al unei afaceri, sansele devin altele pentru ca in functie de nivelul tau de implicare in bunul progres al acesteia, castigurile se pot ridica.

  • Poti face ceea ce te pasioneaza

Atunci cand activitatea ta zilnica este una care tie iti place si nu reprezinta niciun motiv de stres sau presiune, se poate spune clar ca nu lucrezi. Devenind antreprenor, vei putea renunta la acea slujba nesatisfacatoare si iti poti dezvolta o afacere intr-un domeniu care iti face placere si in care crezi ca ai putea sa iti dezvolti calitatile.

  • Program flexibil

La inceput, trebuie sa recunoastem faptul ca va fi nevoie sa fie depusa mai multa munca, insa pe parcurs iti vei putea crea un program dupa bunul tau plac. Odata ce lucrurile s-au asezat intr-un mod corespunzator, vei avea libertatea de a-ti gestiona propriul program  si chiar de a te retrage din activitatea curenta. De asemenea, o parte din activitati le poti delega catre altii.

Daca iti doresti cu adevarat sa pornesti pe acest drum si dispui de un plan pe care doresti sa il dezvolti, afla ca noi iti stam la dispozitie. Iti vom oferi consultanta juridica de specialitate pentru ca fiecare etapa cu privire la deschiderea firmei tale sa se incadreze perfect in conditiile legale.

Call Now Button